14 بهمن 1396 - 13:56
شناسه خبر: 6786
نسخه چاپی
اشتراک گذاری
سازمان خوار و بار و کشاورزی ملل متحد (فائو) گزارش داد:
ثبات نسبی شاخص قیمت مواد غذایی در اولین ماه سال میلادی جدید
به گزارش روابط عمومی کانون انجمن های صنایع غذایی ایران، شاخص قیمت مواد غذایی فائو در ماه ژانویه سال 2018 میلادی نسبت به ماه گذشته تغییر محسوسی نیافته و به طور متوسط 169.5 واحد بوده است، با این وجود همچنان 3 درصد نسبت به ماه مشابه سال قبل کمتر بوده است. در حالی که قیمت غلات و روغن های نباتی در این دوره افزایش داشته اند، قیمت های جهانی لبنیات و شکر کاهش یافته و قیمت های گوشت ثبات نسبی را تجربه کرده است.
شاخص قیمت غلات فائو با 2.5 درصد (4 واحد) افزایش نسبت به ماه گذشته، در ماه ژانویه سال جاری میلادی، 156.2 واحد بوده است. قیمت های جهانی گندم و ذرت علارغم عرضه بالای این محصولات، به دنبال کاهش ارزش دلار آمریکا به همراه افزایش برخی نگرانی ها از بابت شرایط جوی و آب و هوایی، با افزایش قیمت مواجه بوده اند. قیمت های جهانی برنج نیز در این ماه همچنان به روند افزایشی ادامه داده اند.
شاخص قیمت روغن نباتی فائو اما در ماه ژانویه نسبت به ماه گذشته تغییر چندانی نیافته و به طور متوسط 163.1 واحد بوده است؛ افزایش بسیار ناچیز در قیمت های جهانی روغن پالم با کاهش قیمت روغن های دیگر چون آفتابگردان و کلزا خنثی شده است. علت عمده افزایش قیمت های جهانی روغن پالم در این دوره، افزایش تقاضای واردات این محصول در زمان کاهش تولید فصلی آن در کشورهای آسیای جنوب شرقی بوده است. بالعکس، کاهش قیمت های جهانی روغن کلزا عمدتا به دلیل عرضه بالای این محصول از جانب کشورهای اروپایی و موجودی بیش از انتظار آن در کشورهای آمریکای شمالی و اروپا بوده است. این درحالی است که قیمت های جهانی روغن آفتابگردان تحت تاثیر تقاضای وارداتی ضعیف این محصولف با کاهش مواجه بوده اند.
شاخص قیمت لبنیات فائو با 2.4 درصد (4.5 واحد) کاهش نسبت به ماه گذشته به طور متوسط 179.9 واحد بوده است. قیمت های جهانی کره و پنیر در این ماه در حالی کاهش یافته اند که قیمت های پودر شیر با افزایش روبرو بوده است. ذخایر بالای شیر در نیمکره شمالی و استرالیا عامل اصلی کاهش قیمت های جهانی کره و پنیر به شمار میروند. با این وجود احتمال کاهش در تولید فصلی شیر در نیوزلند، افزایش قیمت های جهانی پودر شیر کامل را به دنبال داشته است. این درحالی است که علت عمده افزایش قیمت های جهانی پودر شیر بدون چربی تقاضای بالا برای واردات این محصول بوده است.
شاخص قیمت گوشت فائو نیز در ماه ژانویه نسبت به ماه گذشته تقریبا بدون تغییر باقی مانده و به طور متوسط 170.6 واحد بوده است. قیمت های جهانی گوشت مرغ و خوک در این دوره تحت تاثیر موجودی بالای صادراتی و تقاضای وارداتی ضعیف این محصولات، با کاهش روبرو بوده اند. قیمت های جهانی گوشت گاو در این دوره افزایش یافته است که عمدتا منعکس کننده موجودی پایین این محصول در کشورهای اقیانوسیه است، در حالی که قیمت های جهانی گوشت گوسفند در نتیجه تقاضای بالای جهانی این محصول، بالاخص از جانب کشورهای آسیا و خاورمیانه، در این دوره افزایش داشته اند.
شاخص قیمت شکر فائو با 1.6 درصد (3.2 واحد) کاهش نسبت به ماه گذشته، در ماه ژانویه سال جاری میلادی 201 واحد بوده است. قیمت های جهانی شکر در این دوره به دنبال تولید بسیار بالای از جانب کشورهای عمده تولیدکننده و در نتیجه افزایش موجودی صادراتی، همچنان به روند کاهشی خود ادامه داده اند.